MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Biszkopt z jagodami kamczackimi

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

5 Porcje

4.0

1

Dodaj do planów


Biszkopt z jagodami kamczackimi

Dodaj do planów


Czas przygotowania

5 min.

Czas gotowania

25 min.

Porcje

5

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Klasyczny biszkopt, ale z jagodami.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 3

Porcje:

1.

Cukier granulowany - 97 g

2.

Mąka pszenna premium - 102 g

3.

Wiciokrzew - 168 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

1%

Tłuszcz

1г

🍚

94%

Węglowodany

180г

🥩

6%

Białko

11г

🔥

777

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 5 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Ubijaj masę jajeczną z cukrem mikserem na maksymalnych obrotach, aż masa stanie się biała, a jej struktura będzie przypominała ubite białko na bezy. Następnie dodajemy mąkę, mieszając ją z masą łyżką (nie trzeba już używać miksera). Mąkę można przesiać, ale ja jestem zbyt leniwy.

2

Krok 2

Do gotowego ciasta dodaj wiciokrzew lub inne jagody. Jeśli jagody zostaną zmieszane z ciastem, będą one znajdować się głównie na dnie biszkoptu (zlewie). Nasmaruj formę olejem.

3

Krok 3

Nie wiem jaka jest temperatura piekarnika, nie wyświetla mi się. Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone