
Czas przygotowania
24 godz.
Czas gotowania
40 min.
Porcje
10
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!
Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Przepis znaleziony w internecie. Wynik tak mi się spodobał, że nie chcę jeszcze szukać innych opcji. Różnica w mojej wersji polega na tym oleju słonecznikowego zmniejszono ze 100 ml do 25 ml. Moim zdaniem nie miało to wpływu na smak. Grzyby dla każdego! ?
Łącznie składników: 4
Porcje:
Suszone pieczarki - 625 g
Ocet jabłkowy 6% - 70 g
Ziarna czarnego pieprzu - 3 g
Cukier waniliowy - 3 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
28г
🍚
Węglowodany
194г
🥩
Białko
168г
🔥
Kcal
Małe pieczarki umyj, włóż do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez 3 minuty Wrzuć durszlak Pozwól wodzie spłynąć i ostudzić grzyby Posiekaj czosnek nożem Cebulę pokroić wzdłuż lub w poprzek, ale wystarczająco cienko Zetrzyj marchewki

Przygotuj marynatę z oleju, octu jabłkowego, soli i pieprzu.

Połącz grzyby z warzywami, zalej marynatą, dobrze wymieszaj

Włóż mieszaninę do słoika, zamknij i włóż do lodówki do zaparzenia. Lubię próbować trzeciego dnia. Ale nawet po całym dniu jest już pyszne!?

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku