Dodaj do planów
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Sałatka z kalmarami i domowym majonezem
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Jajko kurze (na twardo) - 4 szt.
Ogórek szklarniowy - 200 g
Smażona kałamarnica - 200 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
34г
🍚
Węglowodany
8г
🥩
Białko
38г
🔥
Kcal
Oczyść i ugotuj kalmary. Jeśli kalmary były zamrożone, rozmrażaj je w lodówce przez 4-6 godzin. Włożyć do filiżanki i zalać wrzącą wodą przez 30-60 sekund. Skórka powinna się połączyć. Usuń skórę i folię. Dodaj kalmary do wrzącej, osolonej wody. I pozostawić do wrzenia (2-3 minuty). Umieścić pod zimną wodą. Zagotuj i ostudź jajko. Ogórka, jajko, kalmary pokroić i dodać do kubka.
Domowy Majonez. Ubijaj blenderem zanurzeniowym: 1 jajko, łyżka musztardy, 2 łyżki oleju roślinnego, sól, pieprz, ocet. Dodaj do sałatki do smaku. Resztę można włożyć do lodówki.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku