Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
50 min.
Porcje
8
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Z tego pysznego szkockiego ciasta kruchego można przygotować 6 tuzinów batoników lub paluszków. Idealny na świąteczne talerze z ciasteczkami lub prezenty,
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Mąka ryżowa Kudesnitsa - 50 g
Cukier kokosowy - 100 g
Masło - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
83г
🍚
Węglowodany
134г
🥩
Białko
5г
🔥
Kcal
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni.
Masło i cukier ubić mikserem. Dodać mąkę i wymieszać.
Wciśnij do naczynia do pieczenia. Wykonuj nakłucia widelcem tak, aby widelec dotykał dna, a nakłucia znajdowały się blisko siebie.
Pokroić w paski wielkości palca.
Piec przez 30 minut. Dokładnie ostudzić na patelni.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku