MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Pomidory faszerowane ziołami i czosnkiem szybko.

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Pomidory faszerowane ziołami i czosnkiem szybko.

Dodaj do planów


Czas gotowania

24 godz.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Pikantne, aromatyczne i niesamowicie smaczne! Pomidory faszerowane zieleniną i szybko gotującym się czosnkiem przypadną do gustu każdemu. To uniwersalna przekąska, którą przygotujesz w ciągu dnia. Nadzienie koperkowe z przyprawami sprawia, że ​​jest lekko pikantne i niezwykle apetyczne.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 9

Porcje:

1.

Koperek zielony - 15 g

2.

Mini pieprz - 5 g

3.

Ziarna czarnego pieprzu - 6 szt.

4.

Mielona kolendra - 1 łyżeczka

5.

Liść laurowy - 2 szt.

6.

Pomidory - do smaku

7.

Ziarna czarnego pieprzu - do smaku

8.

Czosnek - do smaku

9.

Koper świeży - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

6%

Tłuszcz

11г

🍚

72%

Węglowodany

137г

🥩

22%

Białko

42г

🔥

810

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Jak szybko zrobić pomidory nadziewane zieleniną i czosnkiem? Bardzo łatwe! Przygotuj produkty zgodnie z listą. Które pomidory lepiej wziąć? Sprężyste, dojrzałe pomidory są dobre, dobrze trzymają swój kształt i po skończeniu wyglądają bardzo apetycznie. Do przepisu użyłam 3 strąków ostrej papryczki chili, jeśli masz świeżą ostrą papryczkę, możesz jej użyć.

Jak szybko zrobić pomidory nadziewane zieleniną i czosnkiem? Bardzo łatwe! Przygotuj produkty zgodnie z listą. Które pomidory lepiej wziąć? Sprężyste, dojrzałe pomidory są dobre, dobrze trzymają swój kształt i po skończeniu wyglądają bardzo apetycznie. Do przepisu użyłam 3 strąków ostrej papryczki chili, jeśli masz świeżą ostrą papryczkę, możesz jej użyć.
2

Krok 2

Przede wszystkim przygotuj solankę. Do małego rondla lub rondla wsypać sól, cukier i mieloną kolendrę. Dodać liście laurowe i ziarna pieprzu (mam pachnący).

Przede wszystkim przygotuj solankę. Do małego rondla lub rondla wsypać sól, cukier i mieloną kolendrę. Dodać liście laurowe i ziarna pieprzu (mam pachnący).
3

Krok 3

Wlać 1 litr wody i podpalić. Doprowadzić do wrzenia, gdy sól i cukier całkowicie się rozpuszczą, zdjąć rondelek z ognia.

Wlać 1 litr wody i podpalić. Doprowadzić do wrzenia, gdy sól i cukier całkowicie się rozpuszczą, zdjąć rondelek z ognia.
4

Krok 4

Wlać ocet, wymieszać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia (około 40 stopni).

Wlać ocet, wymieszać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia (około 40 stopni).
5

Krok 5

Od|z| pomidory, usuń ogony. Umyj pomidory i osusz je serwetkami.

Od|z| pomidory, usuń ogony. Umyj pomidory i osusz je serwetkami.
6

Krok 6

Na każdym pomidorze wykonaj nacięcie w kształcie krzyża, mniej więcej w połowie.

Na każdym pomidorze wykonaj nacięcie w kształcie krzyża, mniej więcej w połowie.
7

Krok 7

Obierz czosnek i umyj go.

Obierz czosnek i umyj go.
8

Krok 8

Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Do solenia pomidorów można użyć samego koperku lub wziąć mieszankę świeżych ziół z pietruszki, bazylii i kolendry.

Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Do solenia pomidorów można użyć samego koperku lub wziąć mieszankę świeżych ziół z pietruszki, bazylii i kolendry.
9

Krok 9

Zetrzeć czosnek na drobnej tarce lub przepuścić go przez prasę. Dodaj do zieleniny.

Zetrzeć czosnek na drobnej tarce lub przepuścić go przez prasę. Dodaj do zieleniny.
10

Krok 10

Dokładnie wymieszać.

Dokładnie wymieszać.
11

Krok 11

Jeśli masz świeżą ostrą paprykę, pokrój ją w cienkie pierścienie. Jeśli papryczka chili jest sucha, posiekaj ją nożem, jak na zdjęciu.

Jeśli masz świeżą ostrą paprykę, pokrój ją w cienkie pierścienie. Jeśli papryczka chili jest sucha, posiekaj ją nożem, jak na zdjęciu.
12

Krok 12

Do każdego pomidora włóż krążek ostrej papryki lub szczyptę suszonego chili. Następnie dodać mieszankę koperkowo-czosnkową. Dla wygody użyj łyżeczki.

Do każdego pomidora włóż krążek ostrej papryki lub szczyptę suszonego chili. Następnie dodać mieszankę koperkowo-czosnkową. Dla wygody użyj łyżeczki.
13

Krok 13

Umieść nadziewane pomidory w głębokim pojemniku o odpowiedniej wielkości.

Umieść nadziewane pomidory w głębokim pojemniku o odpowiedniej wielkości.
14

Krok 14

Wlać ciepłą solankę. Przykryj pokrywką lub przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na dolną półkę na jeden dzień.

Wlać ciepłą solankę. Przykryj pokrywką lub przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na dolną półkę na jeden dzień.
15

Krok 15

Po 24 godzinach nadziewane, szybko gotujące się pomidory o niskiej zawartości soli są gotowe, możesz pobrać pierwszą próbkę.

Po 24 godzinach nadziewane, szybko gotujące się pomidory o niskiej zawartości soli są gotowe, możesz pobrać pierwszą próbkę.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone