MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Duszone mięso z warzywami w piekarniku

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Duszone mięso z warzywami w piekarniku

Dodaj do planów


Czas gotowania

1 godz. 40 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Pachnące, delikatne, na lunch lub kolację dla całej rodziny! Mięso duszone z warzywami w piekarniku nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych i sprawdzi się nawet dla początkującej gospodyni domowej. Możesz całkowicie wykluczyć smażenie na patelni, wymieszać wszystkie składniki i natychmiast piec w piekarniku, aż będzie gotowe.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 7

Porcje:

1.

Chude mięso wołowe - 400 g

2.

Sól

3.

Zmielony czarny pieprz

4.

pomidor wiśniowy - 7 szt.

5.

Marchewka - 1 szt.

6.

Cebula - 1 szt.

7.

Ziemniak - 2 szt.

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

22%

Tłuszcz

29г

🍚

8%

Węglowodany

10г

🥩

70%

Białko

91г

🔥

682

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Jak zrobić mięso duszone z warzywami w piekarniku? Bardzo proste danie. Najpierw przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Miąższ wołowy można pobrać z dowolnej części tuszy, mięso podczas gotowania będzie nadal miękkie. Możesz dodawać i zmieniać warzywa i przyprawy według własnego gustu. Cukinia i bakłażan są tutaj dobre.

Jak zrobić mięso duszone z warzywami w piekarniku? Bardzo proste danie. Najpierw przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Miąższ wołowy można pobrać z dowolnej części tuszy, mięso podczas gotowania będzie nadal miękkie. Możesz dodawać i zmieniać warzywa i przyprawy według własnego gustu. Cukinia i bakłażan są tutaj dobre.
2

Krok 2

Wołowinę umyj, osusz i pokrój na małe kawałki.

Wołowinę umyj, osusz i pokrój na małe kawałki.
3

Krok 3

Obierz ziemniaki i pokrój je w średnią kostkę.

Obierz ziemniaki i pokrój je w średnią kostkę.
4

Krok 4

Obierz marchewkę i pokrój ją w koła. Moje marchewki są małe, więc wziąłem 2 sztuki.

Obierz marchewkę i pokrój ją w koła. Moje marchewki są małe, więc wziąłem 2 sztuki.
5

Krok 5

Cebulę obierz i pokrój na 6-8 kawałków.

Cebulę obierz i pokrój na 6-8 kawałków.
6

Krok 6

Na patelni na dużym ogniu rozgrzej odrobinę oleju. Włóż wołowinę i smaż, mieszając, aż uzyska złoty kolor. Na koniec posypać mięso połową przypraw i wymieszać. Przełóż wołowinę na talerz.

Na patelni na dużym ogniu rozgrzej odrobinę oleju. Włóż wołowinę i smaż, mieszając, aż uzyska złoty kolor. Na koniec posypać mięso połową przypraw i wymieszać. Przełóż wołowinę na talerz.
7

Krok 7

Zmniejsz ogień do średniego. Wlać pozostały olej roślinny na patelnię. Połóż ziemniaki, marchewkę i cebulę. Wlać pozostałe przyprawy. Smażyć, mieszając, przez 5-7 minut.

Zmniejsz ogień do średniego. Wlać pozostały olej roślinny na patelnię. Połóż ziemniaki, marchewkę i cebulę. Wlać pozostałe przyprawy. Smażyć, mieszając, przez 5-7 minut.
8

Krok 8

Do naczynia do zapiekania włóż podsmażone warzywa i mięso, dodaj całe pomidorki koktajlowe. Pomidory wiśniowe można zastąpić zwykłymi pomidorami, pokrojonymi w plasterki. Wlać czystą wodę pitną. Można to danie przygotować także w porcjowanych naczyniach do pieczenia.

Do naczynia do zapiekania włóż podsmażone warzywa i mięso, dodaj całe pomidorki koktajlowe. Pomidory wiśniowe można zastąpić zwykłymi pomidorami, pokrojonymi w plasterki. Wlać czystą wodę pitną. Można to danie przygotować także w porcjowanych naczyniach do pieczenia.
9

Krok 9

Przykryj formę pokrywką. Mięso z warzywami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 1:00 lub dłużej, aż mięso i warzywa będą gotowe.

Przykryj formę pokrywką. Mięso z warzywami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 1:00 lub dłużej, aż mięso i warzywa będą gotowe.
10

Krok 10

Upieczone ziemniaki z mięsem ułożyć na talerzach, udekorować świeżymi ziołami i podawać. Smacznego!

Upieczone ziemniaki z mięsem ułożyć na talerzach, udekorować świeżymi ziołami i podawać. Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone