Dodaj do planów
Czas gotowania
3 min.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Koktajl Piernikowy na bazie ginu z dodatkiem mięty rozgrzeje Cię w chłodny wiosenny lub letni wieczór, pomimo orzeźwiającego działania mięty, gdyż zawiera pikantny syrop imbirowy i piwo imbirowe. Koktajl przygotowuje się przez mieszanie, a do jego przygotowania potrzebne będzie kilka narzędzi z zestawów barmańskich, które jednak można łatwo zastąpić improwizowanymi środkami. Miętę i syrop można rozgnieść tłuczkiem lub ciężką łyżką, a zamiast specjalnej długiej łyżki barowej użyć noża, szpatułki lub zwykłej łyżki.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Gin - 50 ml
Piwo imbirowe - 60 ml
Syrop piernikowy - 20 ml
Sok cytrynowy - 20 ml
Liście mięty - 7 szt.
Kruszony lód - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
1г
🍚
Węglowodany
52г
🥩
Białko
13г
🔥
Kcal
W wysokiej szklance rozgnieć miętę z syropem.
Do szklanki wsyp kruszony lód, dodaj gin i sok z cytryny.
Wymieszaj zawartość łyżką barową i wlej piwo imbirowe po brzegi szklanki.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku