PREMIUM
@lekting
Trudność: Średnia
10 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
10
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Aby bułki językowe z chrzanem były naprawdę świąteczne, musisz trochę spróbować. Najtrudniejszą częścią podróży jest krojenie ogórków. Powinieneś otrzymać zgrabne długie paski, w które możesz pięknie owinąć kawałek wypchanego języka. Do krojenia najwygodniej jest używać szerokiej obieraczki do warzyw.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 8
Porcje:
Język wołowy (gotowany i obrany) - 500 g
Ogórek - 3 szt.
Ser mascarpone - 300 g
Koperek - 30 g
Chipsy Kładzie zieloną cebulę - 30 g
chrzan - 2 łyżka
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Sól - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
192г
🍚
Węglowodany
78г
🥩
Białko
91г
🔥
Kcal
Przygotuj język wołowy. Pokrój język w cienkie, długie plasterki.
Odetnij białą część i górę zielonej cebuli, potrzebne będą kawałki o długości około 15 cm, drobno posiekaj i dodaj do mascarpone.
Zagotować około szklanki wody, wlać do głębokiego talerza i wrzucić cebulę do gorącej wody na 10 sekund. Osusz na ręczniku papierowym.
Drobno posiekaj koperek. Mascarpone wymieszaj z koperkiem i chrzanem (ilość dostosuj do swojego smaku), pieprzem i solą według uznania.
Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plasterki za pomocą mandoliny lub szerokiego noża do obierania. Staraj się mieć trochę skóry po obu stronach każdego z nich. Powinieneś teraz mieć elastyczne paski, którymi możesz owinąć język.
Plasterki języka smarujemy mascarpone, chrzanem i koperkiem i zwijamy w rulon. Każdą bułkę owiń plasterkiem ogórka. Owiń pióro zielonej cebuli na środku paska ogórka i starannie zawiąż. Przykryć folią i wstawić do lodówki na co najmniej 15 minut. i do 4 godzin
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku