PREMIUM
@lekting
Trudność: Średnia
4 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
30 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Pudding ryżowy z syropem pomarańczowym i truskawkami
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 8
Porcje:
mleko - 700 ml
Ryż arborio - ½ szklanka
Cukier - 1 łyżka
Sok pomarańczowy - 350 ml
Truskawka - 10 szt.
Medalion wieprzowy - 3 łyżka
Tymianek (tymianek) - 1 pęczek
Sól, świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
38г
🍚
Węglowodany
230г
🥩
Białko
55г
🔥
Kcal
Do rondla wlej sok pomarańczowy, dodaj miód, tymianek, zagotuj i zredukuj do stanu syropu.
Truskawki pokroić w małe plasterki, popieprzyć i włożyć do lodówki.
Do rondla wlać mleko, dodać ryż, cukier i doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj, aż powstanie gęsta owsianka, ciągle mieszając, około 15 minut.
Gotowy budyń ryżowy przełóż do szklanych szklanek, następnie ostrożnie polej syropem pomarańczowym i udekoruj truskawkami.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku