PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
4 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
25 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Całkiem oryginalny!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Kiełbaski cielęce - 2 szt.
Makaron ryżowy - 200 g
Słodka papryka 4 pory roku w plasterkach - 2 szt.
Sos sojowy - 70 ml
Olej sezamowy do podania - 1 łyżeczka
Porcje:
🥓
Tłuszcz
8г
🍚
Węglowodany
57г
🥩
Białko
12г
🔥
Kcal
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Następnie przełożyć na sito i przepłukać zimną wodą. Dodaj trochę oleju roślinnego i zamieszaj.
Paprykę obierz z nasion i błon, pokrój w cienkie paski. Kiełbaski pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzej olej roślinny w woku i smaż paprykę przez 5 minut. Następnie dodać kiełbaski, smażyć 2-3 minuty. Na koniec dodać makaron i podgrzewać przez 1-2 minuty.
Wlać sos sojowy i olej sezamowy, dobrze wymieszać. Ułożyć na talerzach i podawać.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku