MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Fondant czekoladowy

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Fondant czekoladowy

Czas przygotowania

40 min.

Czas gotowania

10 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Jak upiec babeczkę, aby czekolada w niej pozostała płynna? Teraz zdradzę ci mój sekret.

Lista składników

Wszystkich składników: 8

Porcje:

1.

Gorzka czekolada - 200 g

2.

Masło - 100 g

3.

jajko - 3 szt.

4.

Mąka - 60 g

5.

Cukier puder - 60 g

6.

Lody - 60 g

7.

Jagody - do smaku

8.

Mięta - do smaku

Fakty o wartościach odżywczych

Porcje:

🥓

39%

Tłuszcz

176г

🍚

51%

Węglowodany

229г

🥩

10%

Białko

45г

🔥

2668

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego posiłku dla 4 porcje

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Rozpuść gorzką czekoladę w kąpieli wodnej, a gdy czekolada zacznie się topić, dodaj masło.

2

Krok 2

Jajka lekko ubić, następnie dodać cukier puder i ponownie ubić.

3

Krok 3

Powoli dodawaj czekoladę do jajek (uważaj, żeby czekolada nie była zbyt gorąca). Wszystko dokładnie wymieszaj.

4

Krok 4

Następnie stopniowo dodawać mąkę, delikatnie mieszając ciasto.

5

Krok 5

Wlać deser do foremek, każdą lekko potrząsając, aby zagęścić ciasto i spuścić powietrze. Włóż deser do lodówki na pół godziny. Następnie wstawić deser do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut.

6

Krok 6

Podawać deser z lodami waniliowymi, udekorowany jagodami i miętą.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ryż z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

2362

Kcal

91

Białko

96

Tłuszcz

274

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone