Czas przygotowania
40 min.
Czas gotowania
10 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Jak upiec babeczkę, aby czekolada w niej pozostała płynna? Teraz zdradzę ci mój sekret.
Wszystkich składników: 8
Porcje:
Gorzka czekolada - 200 g
Masło - 100 g
jajko - 3 szt.
Mąka - 60 g
Cukier puder - 60 g
Lody - 60 g
Jagody - do smaku
Mięta - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
176г
🍚
Węglowodany
229г
🥩
Białko
45г
🔥
Kcal
Rozpuść gorzką czekoladę w kąpieli wodnej, a gdy czekolada zacznie się topić, dodaj masło.
Jajka lekko ubić, następnie dodać cukier puder i ponownie ubić.
Powoli dodawaj czekoladę do jajek (uważaj, żeby czekolada nie była zbyt gorąca). Wszystko dokładnie wymieszaj.
Następnie stopniowo dodawać mąkę, delikatnie mieszając ciasto.
Wlać deser do foremek, każdą lekko potrząsając, aby zagęścić ciasto i spuścić powietrze. Włóż deser do lodówki na pół godziny. Następnie wstawić deser do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut.
Podawać deser z lodami waniliowymi, udekorowany jagodami i miętą.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku