MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Koktajl Czerwona Róża

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

2 Porcje

0.0

Koktajl Czerwona Róża

Czas gotowania

15 min.

Porcje

2

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Pachnący, o przyjemnym smaku i pięknym kolorze koktajl Red Rose przygotowany jest na bazie hibiskusa (herbata ziołowa o słodko-kwaśnym smaku), soku żurawinowego i rumu. Kompozycję uzupełnia sok z cytryny i syrop cukrowy. Specjalnym dodatkiem jest fioletowa bazylia, która zawarta jest w recepturze napoju. Ma łagodniejszy smak w porównaniu do zielonego i doda koktajlowi Red Rose dodatkowej świeżości i przyjemnego aromatu. Podawaj czerwoną różę w wysokich szklankach lub na nóżce.

Lista składników

Wszystkich składników: 7

Porcje:

1.

Rum - 50 ml

2.

Herbata z hibiskusa - 60 ml

3.

Sok żurawinowy - 30 ml

4.

Sok limonkowy - 20 ml

5.

Syrop cukrowy - 20 ml

6.

Świeża bazylia - 1 garść

7.

Kruszony lód - 1 szklanka

Fakty o wartościach odżywczych

Porcje:

🥓

0%

Tłuszcz

0г

🍚

95%

Węglowodany

20г

🥩

5%

Białko

1г

🔥

193

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego posiłku dla 2 porcje

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Do świeżo zaparzonego hibiskusa dodać syrop i sok z limonki, wymieszać i ostudzić.

2

Krok 2

Rozgnieć liście bazylii w moździerzu i zostaw kilka gałązek do podania. Dodaj pokruszony lód i przełóż do wysokich szklanek.

3

Krok 3

W shakerze dobrze wstrząśnij przygotowaną herbatę, rum i sok owocowy, przelej do szklanek, udekoruj bazylią.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ryż z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

2362

Kcal

91

Białko

96

Tłuszcz

274

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone