Czas gotowania
1 godz.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ryba pokryta skórką serową w powolnej kuchence
Wszystkich składników: 1
Porcje:
Sól - do smaku
Porcje:
Przygotuj wolnowar i składniki.
Włącz tryb „Multi-cook”, ustaw temperaturę na 160°C. Ziemniaki dokładnie umyj, włóż do wolnowaru, dodaj wodę i gotuj w skórkach do miękkości, czyli 25 minut. Odcedź wodę, pozwól ziemniakom ostygnąć, następnie obierz i pokrój w podłużne plastry o grubości 1 cm.
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Umyj warzywa, osusz je i posiekaj. Ogórki pokroić w cienkie plasterki, rybę na małe kawałki.
Na dnie miski multicookera ułóż plasterki ziemniaków, lekko dopraw solą i pieprzem oraz skrop olejem. Na wierzchu ułożyć cebulę, ogórki i kawałki ryby, posypać natką pietruszki i koperkiem.
Ubić śmietanę z musztardą i tak powstałą masę posmarować warzywami i rybą. Ser pokroić w plastry o grubości 0,5 cm i ułożyć na wierzchu tak, aby przykrył całą powierzchnię. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 30 minut, ustawiając temperaturę na 120°C.
Ryba panierowana serem jest gotowa.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku