MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Marynowany łosoś z kawą

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Marynowany łosoś z kawą

Dodaj do planów


Czas przygotowania

48 godz.

Czas gotowania

15 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Łosoś marynowany z kawą to absolutnie niesamowita przystawka, która doceni nawet najbardziej wyrafinowany smakosz. Łączy w sobie wszystko, co najlepsze, za co kochamy solone ryby: delikatną konsystencję, wykwintny smak, delikatny aromat. To drugie może budzić wątpliwości, na przykład, czy nuty kawowe są w tym przypadku rzeczywiście odpowiednie... Wydaje nam się, że tak, zwłaszcza, że ​​w gotowej rybie brzmią one dość stłumione. Marynowanego łososia podawaj ze świeżym pieczywem, pysznym masłem i koniecznie posyp ziołami. Obiecujemy ciekawe doznania gastronomiczne!

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Filet z łososia ze skórą - 500 g

2.

Sok cytrynowy - ½ szt.

3.

Kawa mielona - 4 łyżka

4.

Cukier trzcinowy - 20 g

5.

Gruba sól morska - 50 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

34%

Tłuszcz

67г

🍚

12%

Węglowodany

23г

🥩

54%

Białko

106г

🔥

1089

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki. Filety rybne umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Umieścić w pojemniku lub szerokiej misce. Skropić sokiem z cytryny.

2

Krok 2

Aby przygotować marynatę, do małej miski wsyp mieloną kawę. Dodać cukier trzcinowy i sól morską, wymieszać. Nacieramy powstałą mieszanką filety z łososia ze wszystkich stron.

3

Krok 3

Przygotowane filety z łososia zawiń w folię a następnie w folię aluminiową. W celu marynowania przechowywać w lodówce przez co najmniej 48 godzin.

4

Krok 4

Wyjmij filet z łososia, usuń folię i folię. Wytrzyj powierzchnię ryby ręcznikiem papierowym, a następnie spłucz pozostałości marynaty zimną przegotowaną wodą. Rybę pokroić w cienkie plasterki i podawać.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Smażone pierogi z twarogiem: Apetyczna przemiana klasyki

Дана

3073

Kcal

165

Białko

152

Tłuszcz

267

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone