Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ryba w cieście w piekarniku
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 9
Porcje:
Filet z ryby - 300 g
Drożdżowe ciasto francuskie Talosto - 500 g
Ser - 200 g
Żółtka - 1 szklanka
Sezam - 1 łyżeczka
Zieleń - do smaku
Sól - do smaku
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Ser - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
289г
🍚
Węglowodany
254г
🥩
Białko
204г
🔥
Kcal
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Filet z ryby pokroić na porcje, sól i pieprz.
Drobno posiekaj warzywa i wymieszaj je razem ser
Ciasto rozwałkować na cienką warstwę i pokroić w kwadraty.
Na każdym kwadracie połóż kawałek ryby, trochę sera i zielonego nadzienia.
Przykryj ciasto rybne kolejnym kwadratem i ściśnij krawędzie.
Połóż puste miejsca na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wykonuj nacięcia na środku, aby ciasto nie pęcznieło.
Ubij jajko wodą i nasmaruj przedmioty. Posyp sezamem.
Piec w piekarniku przez 20-25 minut, aż uzyska złoty kolor. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku