MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Faszerowane jajka

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

6 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Faszerowane jajka

Dodaj do planów


Czas gotowania

30 min.

Porcje

6

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Nadziewane jajka

ЗакускаНовий рік

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 11

Porcje:

1.

Jajko kurze (żółtko) - 12 szt.

2.

Awokado - 1 szt.

3.

Pietruszka - 3 szt.

4.

Sok cytrynowy - 1 łyżka

5.

Świeży śledź - 100 g

6.

Masło - 80 g

7.

Cebula - 60 g

8.

Ser Brynza Serbska - 100 g

9.

Tuńczyk w puszce - 80 g

10.

Sól - do smaku

11.

Olej - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

73%

Tłuszcz

254г

🍚

5%

Węglowodany

16г

🥩

23%

Białko

80г

🔥

2669

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 6 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Masło należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Obierz jajka na twardo, nie uszkadzając białka. Każde jajko przekrój na pół i usuń żółtka.

2

Krok 2

Na pierwsze nadzienie: rozgnieć awokado z żółtkami, solą i sokiem z cytryny.

3

Krok 3

Na kolejne nadzienie: zmiel śledź z cebulą w blenderze. Dodać żółtka i olej, wymieszać.

4

Krok 4

Na trzecie nadzienie: zetrzeć ser, dodać żółtka i olej, wymieszać.

5

Krok 5

Na czwarte nadzienie: rozgnieć tuńczyka z żółtkami i cebulą.

6

Krok 6

Nadzieniem za pomocą łyżki nadziewamy połówki jajek.

7

Krok 7

Udekoruj nadziewane jajka zieleniną.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone