Dodaj do planów
Czas gotowania
30 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Nadziewane jajka
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 11
Porcje:
Jajko kurze (żółtko) - 12 szt.
Awokado - 1 szt.
Pietruszka - 3 szt.
Sok cytrynowy - 1 łyżka
Świeży śledź - 100 g
Masło - 80 g
Cebula - 60 g
Ser Brynza Serbska - 100 g
Tuńczyk w puszce - 80 g
Sól - do smaku
Olej - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
254г
🍚
Węglowodany
16г
🥩
Białko
80г
🔥
Kcal
Masło należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Obierz jajka na twardo, nie uszkadzając białka. Każde jajko przekrój na pół i usuń żółtka.
Na pierwsze nadzienie: rozgnieć awokado z żółtkami, solą i sokiem z cytryny.
Na kolejne nadzienie: zmiel śledź z cebulą w blenderze. Dodać żółtka i olej, wymieszać.
Na trzecie nadzienie: zetrzeć ser, dodać żółtka i olej, wymieszać.
Na czwarte nadzienie: rozgnieć tuńczyka z żółtkami i cebulą.
Nadzieniem za pomocą łyżki nadziewamy połówki jajek.
Udekoruj nadziewane jajka zieleniną.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku