Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ciasto wątrobowe
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 12
Porcje:
Wątróbka z kurczaka - 500 g
mleko - 300 ml
Jajka - 4 szt.
Cebula - 3 szt.
Mąka - 200 g
Majonez lekki - 300 g
Czosnek - 7 szt.
Sól - do smaku
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Marchewka - 450 g
Olej słonecznikowy - 1 łyżka
Zieleń - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
160г
🍚
Węglowodany
278г
🥩
Białko
164г
🔥
Kcal
Zetrzyj marchewkę. Drobno posiekaj cebulę.
Wątróbkę drobiową umyj, zmiel w blenderze z jajkami, mlekiem, cebulą, solą i pieprzem.
Powstałą mieszaninę wlać do głębokiej miski, dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka.
Na rozgrzaną patelnię z olejem wlać ciasto wątrobowe, smażyć placki z obu stron.
Obierz czosnek i wymieszaj z majonezem.
Pierwsze ciasto posmaruj majonezem i czosnkiem, połóż na nim marchewkę.
Nasmaruj ciasto majonezem i czosnkiem, ułóż marchewki. Powtórz ze wszystkimi ciastami.
Udekoruj ciasto wątrobowe zielenią.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku