Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz. 45 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Bogaty i smaczny bograch
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 11
Porcje:
Salo - 50 g
Wołowina - 800 g
Ziemniak - 500 g
Pomidory - 2 szt.
Słodka papryka - 2 szt.
Cebula - 2 szt.
Chilli - 10 g
Papryka - 1 łyżeczka
Sól - do smaku
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Zieleń - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
151г
🍚
Węglowodany
133г
🥩
Białko
178г
🔥
Kcal
Smalec pokroić w kostkę i smażyć na małym ogniu, aż tłuszcz się roztopi.
Dodaj wołowinę i smaż na złoty kolor.
Dodać ziemniaki, pomidory, paprykę, cebulę, papryczki chili, paprykę.
Dopełnij wodą, solą i pieprzem do smaku.
Bograch można ugotować na gulasz, następnie zalać warzywa i mięso wodą, ale tak, aby woda ich nie zakryła całkowicie. Jeśli lubisz dania przypominające zupę, zwiększ ilość wody. Sól i pieprz do smaku. Gotuj ziemniaki na małym ogniu, aż ziemniaki będą gotowe. Jeśli gotujesz bograch w piekarniku, przykryj go pokrywką i włóż do piekarnika na 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku