Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Prosty przepis na ulubioną sałatkę liściastą „Śledź pod futrem” z burakami, ziemniakami, marchewką i cebulą.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Świeży śledź - 300 g
Buraczany - 1 szt.
Ziemniak - 4 szt.
Marchewka - 2 szt.
Cebula - 1 szt.
Majonez lekki - 100 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
62г
🍚
Węglowodany
20г
🥩
Białko
51г
🔥
Kcal
Ziemniaki i marchewkę włożyć do dużego garnka z wodą i gotować do miękkości (około 20 minut).
W osobnym małym rondlu włóż buraki i gotuj je, aż będą gotowe (około 50 minut).
Oczyść i zetrzyj ugotowane warzywa.
W odpowiednim naczyniu układamy warstwami starte ziemniaki (odłóż trochę na później), cebulę, majonez, śledź, kolejną warstwę ziemniaków z majonezem, startą marchewkę z majonezem i na koniec starte buraki z majonezem.
Sałatkę przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły.
Sałatkę podawaj na zimno lub w temperaturze pokojowej. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku