Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
🍲Solanka
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 8
Porcje:
Kurze udka - 2 szt.
Wędzona kiełbasa - 300 g
Gotowana kiełbasa wieprzowa - 300 g
Kiełbaski półwędzone Polowanie na obrzeżach - 200 g
Ogórki konserwowe - 200 g
Olej - 3 łyżka
Oliwki - 1 słoik
Cytrynowy
Porcje:
🥓
Tłuszcz
304г
🍚
Węglowodany
8г
🥩
Białko
109г
🔥
Kcal
Ugotuj udka z kurczaka, wyjmij mięso i pokrój je na kawałki.
Pokrój wszystkie kiełbaski i ogórki.
Na grubej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać koncentrat pomidorowy i smażyć kilka minut.
Następnie dodać kiełbaski, ogórki, mięso. Zamieszać.
Dodać bulion, w którym smażyły się uda, sok z oliwek, same oliwki i kilka plasterków cytryny. Sól dla smaku.
Doprowadzić do wrzenia i pozostawić do zaparzenia na 15-20 minut.
Podawać posypane zieleniną. Można dodać śmietanę do smaku.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku