Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Sałatka „pieczarki po koreańsku”
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 9
Porcje:
Grzyby - 900 g
Marchewka - 2 szt.
Pieprz czerwony - 2 szt.
Cebula - 2 szt.
Czosnek - 3 ząbek
Rafinowany olej roślinny - 100 g
Cukier - 2 łyżka
Sól - do smaku
Papryka - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
104г
🍚
Węglowodany
92г
🥩
Białko
22г
🔥
Kcal
Marchewkę cienko pokroić w krążki.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Dodaj posiekaną marchewkę do cebuli i smaż wszystko, aż będzie gotowe.
Pieczarki pokroić w cienkie, śliskie kółka i gotować we wrzącej wodzie przez 7 minut. Następnie spłucz je zimną wodą.
Paprykę pokroić w paski i dodać do grzybów.
Dodać także podsmażoną marchewkę i cebulę, następnie zalać octem, dodać cukier, sól i pieprz do smaku.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku