Dodaj do planów
Czas gotowania
5 min.
Porcje
16
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Jest bardzo podobna do kwaśnej śmietany, ale jest bardziej miękka i ma nieco więcej smaku. Użyj go do dekoracji wszystkiego, od ciast po zupę. Spróbuj ubić ją z odrobiną cukru, aby uzyskać pikantną bitą śmietanę!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 2
Porcje:
Ciężka śmietanka do ubijania - 2 szklanka
Maślanka 1% - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
144г
🍚
Węglowodany
16г
🥩
Białko
15г
🔥
Kcal
Wymieszaj maślankę i gęstą śmietanę. Pozostaw w temperaturze pokojowej na sześć do ośmiu godzin.
Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 24 godziny przed podaniem.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku