Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
20
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Z tego ganache uzyskasz super lekki lukier, który będzie świetny, jeśli masz w lodówce resztki kwaśnej śmietany i kawałki czekolady pod ręką – świetnie komponuje się z babeczkami o smaku migdałowym!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Półsłodka czekolada - 2 szklanka
Ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
Kwaśna śmietana - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
139г
🍚
Węglowodany
261г
🥩
Białko
19г
🔥
Kcal
Kawałki czekolady włóż do szklanej lub metalowej miski i ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj od czasu do czasu, aż masa się rozpuści i stanie się jednorodna. Zdjąć z ognia i przenieść czekoladę do średniej miski.
Dodaj śmietanę i wanilię; ubijać mikserem elektrycznym, aż do uzyskania jednorodnej kremowej masy. Jeśli pozwolisz mu za bardzo ostygnąć, stwardnieje; dlatego zamroź ciasto, gdy jest jeszcze płynne, lub podgrzej je przed użyciem.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku