Dodaj do planów
Czas przygotowania
7 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Codzienne picie tego soku stanowi potężną ochronę przeciwwirusową. Niezwykle korzystny sok dla oczu, wątroby, nerek i odporności. Pomaga zapobiegać i leczyć zakrzepy krwi, zmniejsza poziom kwasów tłuszczowych we krwi o 15%. Ponadto sok z kiwi poprawia krążenie obwodowe, korzystnie wpływa na stan żył, a zawarty w nim magnez korzystnie wpływa na pracę serca. Dynia jest bogata w luteinę, tylko w surowej postaci zachowuje zdolność wyostrzania wzroku, chroni przed zaćmą, odwarstwieniem siatkówki i ślepotą.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
dynia piżmowa - 375 g
kiwi - 190 g
Limonka - 28 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
2г
🍚
Węglowodany
57г
🥩
Białko
6г
🔥
Kcal
Dokładnie umyj dynię i kiwi. Usuń skórkę. Pociąć na małe kawałki. Załaduj wyciskarkę ślimakową na tacę.
Przewiń miąższ kilka razy, aż sok przestanie płynąć.
Wymieszaj sok drewnianym lub plastikowym patykiem (łyżką). Nie mieszać z metalowymi przedmiotami. Inaczej zniszczysz witaminę C.
Rozlać do szklanek i natychmiast wypić. Nie przechowuj. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku