PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
15 Porcje
4.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
30 min.
Porcje
15
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Wątróbka drobiowa duszona z warzywami, masło ze śmietaną
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Wątróbka z kurczaka - 250 g
Gotowana cielęcina - 300 g
Śmietanka 10% (o niskiej zawartości tłuszczu) - 200 g
Marchewka - do smaku
Cebula - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
39г
🍚
Węglowodany
27г
🥩
Białko
149г
🔥
Kcal
Wątróbka drobiowa, maślanka, cebula, marchewka, śmietana, woda, olej słonecznikowy, masło
Na dwóch olejach lekko podsmaż marchewkę i cebulę.
Pokrój gotowaną maślankę
Dodać do warzyw, odstawić na kilka minut
Dodać posiekaną wątrobę, wymieszać
Dodać śmietanę i wodę, gotować 20 minut
Mieszamy
Gotować aż zgęstnieje (płyn się zagotuje)
Półfabrykat w zamrażarce (można dodawać do bulionów, zup lub osobno: witaminy A, B2, B5, B6, B9, B12, cynk, miedź...)
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku