MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Sos do lumpii Smilejenna

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

12 Porcje

2.0

1

Dodaj do planów


Sos do lumpii Smilejenna

Dodaj do planów


Czas przygotowania

5 min.

Czas gotowania

5 min.

Porcje

12

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Ten sos typu lumpia można szybko przygotować na płycie kuchennej z dodatkiem brązowego cukru, czosnku i płatków czerwonej papryki, aby uzyskać słodko-pikantny dip do filipińskich sajgonek.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 4

Porcje:

1.

brązowy cukier - 1 szklanka

2.

Skrobia kukurydziana - 1 łyżka

3.

Mielony czosnek - 2 łyżka

4.

płatki czerwonej papryki

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

0%

Tłuszcz

0г

🍚

99%

Węglowodany

220г

🥩

1%

Białko

2г

🔥

879

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 12 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Połącz wodę, brązowy cukier i skrobię kukurydzianą w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; mieszaj, aż cukier się rozpuści, a sos zgęstnieje.

2

Krok 2

Zdejmij rondelek z ognia; wymieszać z płatkami czosnku i czerwonej papryki.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone