Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
5 min.
Porcje
12
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ten sos typu lumpia można szybko przygotować na płycie kuchennej z dodatkiem brązowego cukru, czosnku i płatków czerwonej papryki, aby uzyskać słodko-pikantny dip do filipińskich sajgonek.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
brązowy cukier - 1 szklanka
Skrobia kukurydziana - 1 łyżka
Mielony czosnek - 2 łyżka
płatki czerwonej papryki
Porcje:
🥓
Tłuszcz
0г
🍚
Węglowodany
220г
🥩
Białko
2г
🔥
Kcal
Połącz wodę, brązowy cukier i skrobię kukurydzianą w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; mieszaj, aż cukier się rozpuści, a sos zgęstnieje.
Zdejmij rondelek z ognia; wymieszać z płatkami czosnku i czerwonej papryki.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku