MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Kurki z wątróbką drobiową

Эмилия

@emilyozerova

Trudność: Łatwa

3 Porcje

0.0

Kurki z wątróbką drobiową

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

55 min.

Porcje

3

Kuchnia

Rosyjska

Trudność

Kategorie

  • Dania główne z młodych warzyw

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Odkryj niezwykłe połączenie delikatnej wątróbki drobiowej i aromatycznych kurek, zatopionych w kremowym sosie. Ten przepis zamieni zwykły podroby w wykwintne danie, które zachwyci swoją miękkością i bogatym smakiem. Śmietana nadaje wątróbce niesamowitą delikatność, a kurki – niepowtarzalny leśny aromat. Podawaj ten kulinarny cud z ulubionym dodatkiem, czy to ryżem, kaszą gryczaną, puree ziemniaczanym, czy świeżymi warzywami, i rozkoszuj się każdym kęsem!

простогуляш с куриной печеньюсезон лисичекблюда из субпродуктовблюда из куриной печенивпечатляющий рецептлетние рецептыжареные блюдавторые блюдаужинОсенние рецептыблюда из печени

Lista składników

Wszystkich składników: 8

Porcje:

1.

Świeże kurki - 300 g

2.

Wątróbka z kurczaka - 500 g

3.

Twardy ser - 70 g

4.

Śmietanka 25% tłuszczu - 315 g

5.

Cebula 2 szt. - 80 g

6.

Olej roślinny 2 łyżki. l. - 34 g

7.

Sól - do smaku

8.

Tłuczone ziemniaki - do smaku

Fakty o wartościach odżywczych

Porcje:

🥓

49%

Tłuszcz

176г

🍚

15%

Węglowodany

53г

🥩

37%

Białko

132г

🔥

2214

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 3 porcje

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Dokładnie umyj wątróbkę i kurki. Obierz cebulę.

2

Krok 2

Pokrój wątróbkę na małe kawałki i wyłóż na patelnię z jedną łyżką oleju roślinnego. Smaż na średnim ogniu, aż wątróbka zmieni kolor.

3

Krok 3

Równolegle, na osobnej patelni z pozostałym gorącym olejem, podsmaż cebulę i kurki, aż zmiękną i cała wilgoć odparuje. Proces ten zajmie około 20–25 minut. Pamiętaj, aby od czasu do czasu mieszać, by wszystko równomiernie się ugotowało.

4

Krok 4

Przełóż usmażoną wątróbkę do grzybów i cebuli. Wlej śmietankę. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 minut, aby wszystkie smaki harmonijnie się połączyły.

5

Krok 5

Zetrzyj ser na drobnej tarce. Dodaj go na patelnię razem z solą. Podgrzewaj potrawę jeszcze 3-4 minuty, aby ser się roztopił i nadał daniu delikatną, kremową konsystencję.

6

Krok 6

Podaj aromatyczne kurki z wątróbką drobiową, uzupełniając porcję delikatnym puree ziemniaczanym i posypując świeżą zieleniną dla wyrazistości i świeżości.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Solanka po gruzińsku

Эмилия

1917

Kcal

133

Białko

91

Tłuszcz

130

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone