@emilyozerova
Trudność: Łatwa
4 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
20 min.
Porcje
4
Kuchnia
Ukraińska
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Odkryj zachwycające danie: pierś z kurczaka rozpływająca się w ustach, pod delikatnym sosem śmietanowym, przygotowana na patelni. To proste, ale wykwintne połączenie z pewnością podbije Twoje kubki smakowe!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Filet z kurczaka - 375 g
Cebula - ½ szt.
Czosnek - 1 ząbek
Świeże pieczarki - 5 szt.
Pomidory (pomidory) kumato - 3 łyżka
Krem 9% - 200 ml
Porcje:
🥓
Tłuszcz
23г
🍚
Węglowodany
11г
🥩
Białko
96г
🔥
Kcal
Pokrój cebulę, czosnek i grzyby w drobną kostkę. Smaż na oleju do uzyskania złotego koloru, aby uwolnić ich apetyczny aromat.
Pokrój filet w plasterki, smaż z warzywami przez 2 minuty. Dodaj szczyptę soli i pieprzu dla smaku.
Dodaj śmietanę i pomidory, a także liść laurowy dla aromatu. Dodaj trochę wody. Duś przez około 20 minut, aby sos zgęstniał i nabrał smaku.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku