MealWings

Artykuły

Kontakt

Diet

NEW

Apetyczne placki ziemniaczano-cebulowe z indykiem

Эмилия

@emilyozerova

Trudność: Średnia

2 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Apetyczne placki ziemniaczano-cebulowe z indykiem

Dodaj do planów


Czas gotowania

30 min.

Porcje

2

Kuchnia

Ukraińska

Trudność

Kategorie

  • Wspólne

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Odkryj prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego obiadu – placki ziemniaczano-cebulowe z indykiem. Ten przepis jest idealny dla tych, którzy cenią swój czas i lubią delektować się domowym jedzeniem.

Мой МагнитВторое блюдоЕда доставляющая радостьяйцо

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Ziemniak - 250 g

2.

Cebula - 3 szt.

3.

jajko - 1 szt.

4.

Filet z piersi indyka - 300 g

Dla kremu:

1.

Krem 9% - 80 ml

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

14%

Tłuszcz

19г

🍚

36%

Węglowodany

48г

🥩

50%

Białko

67г

🔥

623

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 2 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Zacznij przygotowanie od przygotowania składników: obrane ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę pokrój w cienkie półplasterki. W oddzielnej misce lekko posól i popieprz śmietanę do sosu.

2

Krok 2

Przygotuj filety z indyka: osusz je papierowymi ręcznikami, posól i popieprz do smaku. Posmaruj mięso niewielką ilością oleju roślinnego. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i smaż indyka do gotowości, około 5-6 minut z każdej strony. Gotowe mięso przełóż na talerz, przykryj folią i pozwól mu odpocząć przed pokrojeniem.

3

Krok 3

Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny i smaż pokrojoną cebulę, aż lekko się zezłoci, około 5-6 minut. Ten krok nada racuchom niepowtarzalny aromat i smak.

4

Krok 4

Połącz podsmażoną cebulę z tartymi ziemniakami, dodaj jajko i delikatnie posól. Uformuj z powstałej masy 4 okrągłe placki. Rozgrzej na patelni olej roślinny i smaż placki na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron, po około 5 minut z każdej strony.

5

Krok 5

Podawaj gotowe racuchy, wykładając je na talerze. Na wierzch dodaj pokrojonego indyka i polej aromatycznym sosem śmietanowym. Opcjonalnie posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem, papryką i zieloną cebulką.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ragout wołowy z papryką w glinianym garnku: bogaty smak i aromat

Эмилия

2320

Kcal

121

Białko

173

Tłuszcz

93

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone