MealWings

Artykuły

Kontakt

Diet

NEW

Aromatyczne gorące przekąski w bułeczkach

Дана

@danakire

Trudność: Łatwa

6 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Aromatyczne gorące przekąski w bułeczkach

Dodaj do planów


Czas gotowania

20 min.

Porcje

6

Kuchnia

Ukraińska

Trudność

Kategorie

  • Przekąski na świąteczny noworoczny stół

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Wyobraź sobie: chrupiąca bułeczka, wypełniona soczystym mięsem pieczonym, delikatnym serem adygejskim, świeżą kolendrą i słodkimi pomidorkami cherry, zapieczona pod czapką roztopionego sera. Ta gorąca przekąska w bułeczkach to idealny wybór na szybką, smaczną i sycącą przekąskę. Gotuj, eksperymentuj i ciesz się każdym kęsem!

сырПикникУжинОбедЗакускаДуховкаПолдникЗавтракВстреча с друзьямиЛанчЗапеканиедомашняя кухняавторская кухня

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 9

Porcje:

1.

Gotowana wieprzowina - 100 g

2.

Ser Adygejski - 100 g

3.

pomidory koktajlowe - 6 szt.

4.

Jajka - 3 szt.

5.

Ser - 100 g

6.

Kolendra - ½ pęczek

7.

Sól - do smaku

8.

Zmielony czarny pieprz - do smaku

Dla ciasta:

1.

Bułki do hamburgerów - 3 szt.

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

34%

Tłuszcz

75г

🍚

31%

Węglowodany

69г

🥩

35%

Białko

78г

🔥

1330

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 6 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Przekrój bułki do burgerów wzdłuż na pół. Delikatnie wybierz część miąższu, aby utworzyć niewielkie wgłębienia, gotowe przyjąć nadzienie.

Przekrój bułki do burgerów wzdłuż na pół. Delikatnie wybierz część miąższu, aby utworzyć niewielkie wgłębienia, gotowe przyjąć nadzienie.
2

Krok 2

Pokrój pieczeń na małe kostki. Jeśli masz domową pieczeń, nada to przekąsce wyjątkowy smak i aromat.

Pokrój pieczeń na małe kostki. Jeśli masz domową pieczeń, nada to przekąsce wyjątkowy smak i aromat.
3

Krok 3

Pokrój ser adygejski w drobną kostkę, przygotowując go do spotkania z innymi składnikami.

Pokrój ser adygejski w drobną kostkę, przygotowując go do spotkania z innymi składnikami.
4

Krok 4

Umyj kolendrę, delikatnie osusz ją i drobno posiekaj. Zieleń doda świeżości i aromatu Twojej przekąsce.

Umyj kolendrę, delikatnie osusz ją i drobno posiekaj. Zieleń doda świeżości i aromatu Twojej przekąsce.
5

Krok 5

Umyj pomidorki cherry, osusz i pokrój każdy pomidor poprzecznie na trzy części. Te małe kawałki dodadzą soczystości i słodyczy nadzieniu.

Umyj pomidorki cherry, osusz i pokrój każdy pomidor poprzecznie na trzy części. Te małe kawałki dodadzą soczystości i słodyczy nadzieniu.
6

Krok 6

W misce połącz pokrojoną pieczeń, ser adygejski i kolendrę. Wbij jajka, posól, popieprz i dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki połączyły się w aromatyczne nadzienie.

W misce połącz pokrojoną pieczeń, ser adygejski i kolendrę. Wbij jajka, posól, popieprz i dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki połączyły się w aromatyczne nadzienie.
7

Krok 7

Rozłóż połówki bułek w formie i hojnie napełnij je przygotowanym farszem, nie szczędząc składników.

Rozłóż połówki bułek w formie i hojnie napełnij je przygotowanym farszem, nie szczędząc składników.
8

Krok 8

Zetrzyj ser na drobnych oczkach tarki, przygotowując się do stworzenia apetycznej serowej czapeczki.

Zetrzyj ser na drobnych oczkach tarki, przygotowując się do stworzenia apetycznej serowej czapeczki.
9

Krok 9

Posyp wierzch bułeczek startym serem, równomiernie rozprowadzając go po powierzchni.

Posyp wierzch bułeczek startym serem, równomiernie rozprowadzając go po powierzchni.
10

Krok 10

Ułóż połówki pomidorków cherry na wierzchu sera, dodając przekąsce blasku i soczystości. Umieść formę z bułeczkami w piekarniku nagrzanym do 180°C i piecz przez 5–7 minut, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni.

Ułóż połówki pomidorków cherry na wierzchu sera, dodając przekąsce blasku i soczystości. Umieść formę z bułeczkami w piekarniku nagrzanym do 180°C i piecz przez 5–7 minut, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni.
11

Krok 11

Gorąca przekąska w bułeczkach gotowa! Podawaj ją na śniadanie lub kolację, udekorowaną świeżą zieleniną. Rozkoszuj się każdym pysznym kęsem!

Gorąca przekąska w bułeczkach gotowa! Podawaj ją na śniadanie lub kolację, udekorowaną świeżą zieleniną. Rozkoszuj się każdym pysznym kęsem!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

<p>Pasta z bakłażanów domowa na zimę: wspomnienie lata w każdej łyżce</p>

Эмилия

4359

Kcal

159

Białko

296

Tłuszcz

298

Węglowodany

Śledź marynowany w sosie musztardowym

Дарина Сіліна

1140

Kcal

12

Białko

105

Tłuszcz

36

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone