PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
34 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
2 godz. 30 min.
Porcje
34
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Nalewka na orzechowych przegródkach wygląda bardzo szlachetnie i przypomina dobry koniak – zarówno kolorem, smakiem, jak i aromatem. Jeśli chodzi o właściwości napoju, należy zauważyć, że mają one bardzo specyficzną orientację leczniczą. Oznacza to, że stosując nalewkę z orzecha włoskiego na przegrody w umiarkowanych dawkach, poprawisz pracę serca, normalizujesz trawienie i wzmacniasz układ odpornościowy. Chcesz uatrakcyjnić smak swojego napoju? Nic prostszego! W trzecim etapie do nalewki dodajemy wiśnie, rodzynki lub suszone śliwki.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 2
Porcje:
wódka - 1 l
Orzech włoski - 1 kg
Porcje:
🥓
Tłuszcz
652г
🍚
Węglowodany
71г
🥩
Białko
152г
🔥
Kcal
Przygotuj orzechy włoskie na nalewkę. Będziemy potrzebować tylko tych nieobranych, ponieważ obrane nie mają wewnętrznych przegród, a do tego przepisu są niezbędne.
Orzechy włoskie posiekaj tak, aby łupiny łatwo oddzieliły się od jąder. Usuń wewnętrzne przegrody, włóż do miski i zalej wrzącą wodą, a następnie odcedź. Powtórz 3 razy i odcedź na durszlaku.
Przenieś przegrody z orzecha włoskiego do butelki lub słoika z szeroką szyjką. Wlej wódkę i zamknij pojemnik. Odstawić na 3 dni w ciepłe i ciemne miejsce.
Nalewkę przecedź przez gruby papierowy filtr do czystej butelki. Zamknij szczelnie i włóż do lodówki. Nalewka na przegrodach orzechowych jest gotowa.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku