MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Najprostszy sorbet z dowolnych owoców

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

10 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Najprostszy sorbet z dowolnych owoców

Dodaj do planów


Czas gotowania

20 min.

Porcje

10

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

To naprawdę bardzo łatwy w przygotowaniu sorbet, który można przygotować z dowolnych owoców i jagód.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 4

Porcje:

1.

Obrane owoce lub jagody - 750 g

2.

Syrop cukrowy (1:1) - 350 ml

3.

Woda - 160 ml

4.

jajko - 1 szt.

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

2%

Tłuszcz

7г

🍚

94%

Węglowodany

303г

🥩

4%

Białko

14г

🔥

1354

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 10 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Zmiel jagody lub owoce w blenderze na puree wraz z wodą pitną. Jeśli to konieczne, przecedź przez sito, aby usunąć małe pestki jagód.

2

Krok 2

Puree zmiksuj z 250 ml syropu cukru prostego na gładką masę. Weź dzbanek (miarowy lub z wodą) i wlej do niego tę mieszaninę.

3

Krok 3

Aby określić idealną gęstość mieszanki, będziesz potrzebować jajka. Można zalać wrzącą wodą lub trzymać w wodzie podgrzanej do 70°C przez 3 minuty. (dotyczy to bezpieczeństwa żywności). Umieść jajko w mieszance sorbetów. Najprawdopodobniej utonie. Zacznij stopniowo dodawać syrop. Gdy jajko wypłynie na powierzchnię i pojawi się obszar o średnicy rubla, oznacza to, że jajko uzyskało odpowiednią konsystencję i można je zamrozić. Oczywiście usuń jajko.

4

Krok 4

Przenieś mieszaninę do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcją. Jeśli nie masz maszyny, umieść mieszaninę w pojemniku do zamrażania, szczelnie zamknij i włóż do zamrażarki. Sorbet będzie zamrażał się przez około 4 godziny, w tym czasie należy go zamrażać co 15-20 minut. Wyjmij go z zamrażarki i ubijaj blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki i wolny od kryształków lodu.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone