MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Nadziewane pieczarki z grilla

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Nadziewane pieczarki z grilla

Dodaj do planów


Czas gotowania

30 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Grillowane faszerowane pieczarki staną się jedną z Twoich ulubionych przystawek na piknik lub grilla na daczy. Przepis jest bardziej odpowiedni dla dużych pieczarek - wygodniej jest je nadziewać nadzieniem, ale mniejsze grzyby można przygotować w ten sam sposób, wystarczy trochę dłużej majstrować i skrócić czas gotowania o kilka minut. Jako nadzienie do pieczarek można zastosować dowolne mięso mielone, zioła, a nawet ser zmieszany z drobno posiekanymi nóżkami pieczarek.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 7

Porcje:

1.

Duże pieczarki - 12 szt.

2.

Mielony indyk, kurczak lub wołowina - 200 g

3.

Zielona cebula - 5 g

4.

Czosnek - 2 ząbek

5.

Olej roślinny - 2 łyżka

6.

Sól - do smaku

7.

Świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

31%

Tłuszcz

55г

🍚

26%

Węglowodany

47г

🥩

43%

Białko

78г

🔥

1022

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Połącz mięso mielone z drobno posiekaną zieloną cebulą i posiekanym czosnkiem. Dodać sól, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wymieszać.

2

Krok 2

Wytrzyj pieczarki mokrym ręcznikiem. Ostrożnie usuń łodygę i za pomocą łyżeczki wyjmij część miąższu z kapelusza. Kapelusze nadziewamy szczelnie mięsem mielonym. Do małej miski wlać olej roślinny i obtoczyć w nim grzyby.

3

Krok 3

Rozgrzej węgle na grillu lub grillu. Przykryj grill folią nasmarowaną olejem roślinnym i ułóż pieczarki pokrojoną stroną do dołu. Przykryj drugim arkuszem folii i piecz przez 10 minut. Zdjąć górną folię, obrócić grzyby na kapelusze i kontynuować pieczenie przez kolejne 7-8 minut. Ułożyć na talerzach i podawać na gorąco z warzywami i ziołami.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone