MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Indycze szaszłyki w panierce warzywnej

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Indycze szaszłyki w panierce warzywnej

Dodaj do planów


Czas gotowania

1 godz.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Zobacz, jak pięknie i jasno wyglądają szaszłyki z indyka panierowane w warzywach. Jednocześnie niecodziennie wyglądające danie przygotowywane jest z dość dostępnych składników. Najpierw indyk (weź filet, ale nie jest to konieczne), pokrojony w drobną kostkę, nawleczony na szaszłyki. Następnie kebaby należy maczać w jajku (wytrzyma panierkę) i obtaczać w mieszance suszonych, startych warzyw (marchew, cukinia, bakłażan) z dodatkiem pokruszonych orzechów i smażyć na grillu. To proste! Te kebaby są idealne na wiejski obiad, bufet lub rodzinną uroczystość na łonie natury. Eleganckie i pachnące zachwycą Twoich gości i być może staną się jednym z głównych dań Twojej uczty.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 7

Porcje:

1.

Filet z piersi indyka - 600 g

2.

jajko - 1 szt.

3.

Nerkowiec - 50 g

4.

Suszone warzywa (marchew, buraki) - 4 łyżka

5.

Olej roślinny - 2 łyżka

6.

Sól - do smaku

7.

Świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

26%

Tłuszcz

84г

🍚

29%

Węglowodany

94г

🥩

46%

Białko

150г

🔥

1707

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Napełnij 8 drewnianych patyczków do szaszłyków zimną wodą i pozostaw na 30 minut. Rozgrzej węgle na grillu lub na grillu. Ruszt nasmaruj olejem i umieść go nad węglami na wysokości 12–14 cm.

2

Krok 2

Zmiel orzechy za pomocą blendera w trybie „impulsowym” lub posiekaj je nożem na małe okruchy. W dużej misce połącz orzechy i suszone warzywa, dodaj sól i mielony pieprz. Dokładnie wymieszać. W drugiej misce ubij jajko.

3

Krok 3

Indyka pokroić w kostkę o boku 3 cm i nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzaj szaszłyki w jajku i obtaczaj w mieszance orzechów. Dociśnij panierkę rękoma. Połóż szaszłyki na grillu, skrop olejem roślinnym i grilluj przez 15 minut. Obracaj szaszłyki z indyka co 5 minut, aby zarumienić je ze wszystkich stron.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone