Dodaj do planów
Czas gotowania
2 godz. 30 min.
Porcje
26
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Nalewka brzoskwiniowa
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Cukier granulowany - 300 g
Alkohol etylowy 96% - 1 l
Brzoskwinia - 600 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
1г
🍚
Węglowodany
405г
🥩
Białko
5г
🔥
Kcal
Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki. Miąższ pokroić w plasterki. Połowę nasion włóż do moździerza i rozgnieć.
W dużym szklanym słoju umieść brzoskwinie, cukier i pokruszone pestki. Wymieszaj i dodaj alkohol. Przykryj słoik gazą i pozostaw na 7–10 dni w temperaturze pokojowej
Po upływie określonego czasu płyn przecedzić przez drobne sitko i wycisnąć miąższ. Przefiltruj nalewkę przez lniany ręcznik i butelkuj.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku