MealWings

Artykuły

Kontakt

Diet

NEW

Nalewka brzoskwiniowa

Maksym

@lekting

Trudność: Łatwa

26 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Nalewka brzoskwiniowa

Dodaj do planów


Czas gotowania

2 godz. 30 min.

Porcje

26

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Nalewka brzoskwiniowa

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 3

Porcje:

1.

Cukier granulowany - 300 g

2.

Alkohol etylowy 96% - 1 l

3.

Brzoskwinia - 600 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

0%

Tłuszcz

1г

🍚

99%

Węglowodany

405г

🥩

1%

Białko

5г

🔥

8570

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 26 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki. Miąższ pokroić w plasterki. Połowę nasion włóż do moździerza i rozgnieć.

2

Krok 2

W dużym szklanym słoju umieść brzoskwinie, cukier i pokruszone pestki. Wymieszaj i dodaj alkohol. Przykryj słoik gazą i pozostaw na 7–10 dni w temperaturze pokojowej

3

Krok 3

Po upływie określonego czasu płyn przecedzić przez drobne sitko i wycisnąć miąższ. Przefiltruj nalewkę przez lniany ręcznik i butelkuj.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ragout wołowy z papryką w glinianym garnku: bogaty smak i aromat

Эмилия

2320

Kcal

121

Białko

173

Tłuszcz

93

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone