MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Kasza gryczana z gulaszem w wolnowarze

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Kasza gryczana z gulaszem w wolnowarze

Dodaj do planów


Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

30 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Kasza gryczana z gulaszem w powolnej kuchence to proste, niedrogie i bardzo smaczne danie. To szybki obiad po ciężkim dniu w pracy, kiedy nie chce Ci się iść do sklepu po zakupy; oraz doskonały obiad dla studenta, który rano może załadować jedzenie do wolnowaru i zjeść po wykładach; i nostalgiczny talent dla starszego pokolenia. Gotowanie kaszy gryczanej z gulaszem według naszego przepisu jest bardzo proste, ponieważ multicooker wykona za Ciebie całą główną pracę. Być może najtrudniejszą rzeczą jest zakup naprawdę wysokiej jakości konserw, które zawierają tylko mięso, sól, pieprz, liść laurowy i nic więcej.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 9

Porcje:

1.

Gulasz wieprzowy - 400 g

2.

Gryka - 1 szklanka

3.

Marchew średnia - 1 szt.

4.

Cebula - 1 szt.

5.

Czosnek - 2 ząbek

6.

Olej roślinny - do smaku

7.

Zmielony czarny pieprz - do smaku

8.

Sól - do smaku

9.

Koperek lub natka pietruszki do podania - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

47%

Tłuszcz

248г

🍚

35%

Węglowodany

183г

🥩

18%

Białko

93г

🔥

3308

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Przełóż gulasz na głęboki talerz i ostrożnie usuń cały tłuszcz. Odłóż tłuszcz i podziel gulasz na średniej wielkości kawałki za pomocą widelca i noża.

2

Krok 2

Kaszę gryczaną opłucz pod bieżącą wodą i przełóż na sito. Cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewkę zetrzeć na średniej tarce, drobno posiekać czosnek.

3

Krok 3

Włącz multicooker w trybie „Smażenie” i rozpuść w nim tłuszcz z gulaszu; jeśli nie ma go wystarczającego, dodaj olej roślinny. Do miski dodaj cebulę i smaż ją, od czasu do czasu mieszając, przez 3-4 minuty.

4

Krok 4

Dodaj czosnek do cebuli w powolnej kuchence i mieszając, smaż przez 1 minutę. Do miski dodać marchewkę, wymieszać i smażyć warzywa przez kolejne 5-6 minut.

5

Krok 5

Do miski z smażonymi warzywami dodać duszone mięso i kaszę gryczaną, dodać sól i pieprz, delikatnie wymieszać. Wlać 500 ml wrzącej wody, ponownie wymieszać, ustawić multicooker na tryb „Owsianka” lub „Zboże” i gotować do końca programu. Zwykle zajmuje to 25–30 minut. Podawać z posiekanymi ziołami.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Klasyczne ragout z wieprzowiny: Spotkanie smaków i aromatów

Дана

3180

Kcal

151

Białko

239

Tłuszcz

129

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone