PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
4 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
15 min.
Czas gotowania
30 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kasza gryczana z gulaszem w powolnej kuchence to proste, niedrogie i bardzo smaczne danie. To szybki obiad po ciężkim dniu w pracy, kiedy nie chce Ci się iść do sklepu po zakupy; oraz doskonały obiad dla studenta, który rano może załadować jedzenie do wolnowaru i zjeść po wykładach; i nostalgiczny talent dla starszego pokolenia. Gotowanie kaszy gryczanej z gulaszem według naszego przepisu jest bardzo proste, ponieważ multicooker wykona za Ciebie całą główną pracę. Być może najtrudniejszą rzeczą jest zakup naprawdę wysokiej jakości konserw, które zawierają tylko mięso, sól, pieprz, liść laurowy i nic więcej.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 9
Porcje:
Gulasz wieprzowy - 400 g
Gryka - 1 szklanka
Marchew średnia - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbek
Olej roślinny - do smaku
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Sól - do smaku
Koperek lub natka pietruszki do podania - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
248г
🍚
Węglowodany
183г
🥩
Białko
93г
🔥
Kcal
Przełóż gulasz na głęboki talerz i ostrożnie usuń cały tłuszcz. Odłóż tłuszcz i podziel gulasz na średniej wielkości kawałki za pomocą widelca i noża.
Kaszę gryczaną opłucz pod bieżącą wodą i przełóż na sito. Cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewkę zetrzeć na średniej tarce, drobno posiekać czosnek.
Włącz multicooker w trybie „Smażenie” i rozpuść w nim tłuszcz z gulaszu; jeśli nie ma go wystarczającego, dodaj olej roślinny. Do miski dodaj cebulę i smaż ją, od czasu do czasu mieszając, przez 3-4 minuty.
Dodaj czosnek do cebuli w powolnej kuchence i mieszając, smaż przez 1 minutę. Do miski dodać marchewkę, wymieszać i smażyć warzywa przez kolejne 5-6 minut.
Do miski z smażonymi warzywami dodać duszone mięso i kaszę gryczaną, dodać sól i pieprz, delikatnie wymieszać. Wlać 500 ml wrzącej wody, ponownie wymieszać, ustawić multicooker na tryb „Owsianka” lub „Zboże” i gotować do końca programu. Zwykle zajmuje to 25–30 minut. Podawać z posiekanymi ziołami.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku