MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Ciasto na czebureki z wodą mineralną

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

1 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Ciasto na czebureki z wodą mineralną

Dodaj do planów


Czas przygotowania

30 min.

Czas gotowania

20 min.

Porcje

1

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Ciasto na czeburki z wodą mineralną to gwarancja cienkiej, różowej, chrupiącej i co najważniejsze musującej skórki, pod którą bezpiecznie ukryte jest aromatyczne mięso mielone z cenionym bulionem. Istnieje wiele przepisów na ciasto na czeburek. Być może czeburek w tym sensie jest liderem wśród wszelkiego rodzaju ciast i pierogów. Ciasto robi się z kefiru lub mleka, z piwem i wódką, z wrzącą wodą i octem - i tak dalej. Przygotujemy bardzo proste ciasto na wodzie mineralnej, które łatwo się zagniata, łatwo rozwałkowuje i ogólnie chętnie kontaktuje. Oznacza to, że praca z nim to przyjemność.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Mąka - 500 g

2.

Woda mineralna wysokogazowana - 300 ml

3.

jajko - 1 szt.

4.

Olej roślinny - 2 łyżka

5.

Cukier - 1 łyżeczka

6.

Sól - ½ łyżeczka

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

9%

Tłuszcz

39г

🍚

77%

Węglowodany

342г

🥩

15%

Białko

66г

🔥

1982

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 1 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Jajko rozbić do miski, dodać cukier i sól, ubić trzepaczką. Używanie miksera nie jest zabronione, ale w tym przypadku nie jest to konieczne: z powodu wody gazowanej powstają pęcherzyki piany.

2

Krok 2

Kontynuując ubijanie, stopniowo wlewaj do miski schłodzoną wodę mineralną. Następnie dodaj olej roślinny i ponownie dobrze wymieszaj.

3

Krok 3

Do drugiej, obszernej miski przesiać mąkę, odłożyć kilka łyżek mąki – można ją dodać w trakcie wyrabiania ciasta. Na środku kopczyka z mąką zrób dołek, wlej do niego płynne składniki i energicznie wymieszaj łyżką.

4

Krok 4

Kontynuuj wyrabianie ciasta rękoma. Powinno być dość gęste, a jednocześnie miękkie i elastyczne. W razie potrzeby dodać mąkę. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w folię i odstaw na co najmniej pół godziny przed rozwałkowaniem.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Klasyczne ragout z wieprzowiny: Spotkanie smaków i aromatów

Дана

3180

Kcal

151

Białko

239

Tłuszcz

129

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone