Dodaj do planów
Czas gotowania
20 min.
Porcje
12
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Te karmelki są wykonane z brązowego cukru, śmietanki, masła i syropu kukurydzianego i aromatyzowane nutą wanilii.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
brązowy cukier - 1 szklanka
Syrop kukurydziany - 1 szklanka
Mleko całe
Ekstrakt waniliowy - 2 łyżeczka
Porcje:
🥓
Tłuszcz
1г
🍚
Węglowodany
357г
🥩
Białko
0г
🔥
Kcal
Połącz brązowy cukier, biały cukier, masło, syrop kukurydziany, śmietanę, mleko i wanilię w średnim rondlu na średnim ogniu. Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, do temperatury 250 do 265 stopni F (121 do 129 stopni C) lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu wrzucona do zimnej wody utworzy sztywną kulkę. Wlać do patelni o wymiarach 8x8 cali. Ostudzić przed cięciem.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku