PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
8 Porcje
3.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
1 godz. 5 min.
Porcje
8
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ten sos do makaronu bolońskiego jest łatwym w przygotowaniu i smakowitym daniem, które zadowoli tłumy. To będzie Twój ulubiony czerwony sos.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 9
Porcje:
Mielona wołowina
Suszona bazylia - 3 łyżka
Suszone oregano - 3 łyżka
Proszek cebulowy - 3 łyżka
Czosnek w proszku - 2 łyżka
koncentrat pomidorowy - do smaku
Cukier - do smaku
Sól - do smaku
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
11г
🍚
Węglowodany
258г
🥩
Białko
35г
🔥
Kcal
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj wołowinę na gorącej patelni, aż się zrumieni, 5-7 minut; odcedź i wylej olej.
Z wołowiną wymieszaj sos pomidorowy, bazylię, oregano, cebulę w proszku, czosnek w proszku, cukier, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować sos, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie gęsty i gęsty, około 1 godziny.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku