Dodaj do planów
Czas przygotowania
15 min.
Czas gotowania
50 min.
Porcje
8
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
W tym przepisie na ciasto wykorzystano jogurt naturalny lub cokolwiek, co masz w lodówce. To świetny sposób na przygotowanie delikatnego, wilgotnego deseru, który można łatwo dostosować.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
brązowy cukier - 1 szklanka
Ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
Jogurt - 1 szklanka
Mąka - do smaku
Proszek do pieczenia - do smaku
Proszek do pieczenia - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
4г
🍚
Węglowodany
300г
🥩
Białko
23г
🔥
Kcal
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj i posyp mąką 9-calową patelnię Bundt.
W dużej misce utrzyj brązowy cukier, masło i wanilię, aż masa będzie jasna i puszysta. Ubij jajko, aż będzie gładkie. Wymieszaj mąkę, sodę i proszek do pieczenia; wmieszać do ciasta na zmianę z jogurtem. Rozłóż ciasto w przygotowanej formie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony w koronę będzie czysty, około 50 minut.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku