Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Te domowe pierogi są lekkie, puszyste i delikatne. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu i doskonale smakują z rosołem i gulaszem.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Margaryna - 1 łyżka
Mąka - do smaku
Proszek do pieczenia - do smaku
Sól - do smaku
Cukier - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
13г
🍚
Węglowodany
186г
🥩
Białko
12г
🔥
Kcal
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie krucha. Dodajemy mleko i mieszamy, aż powstanie ciasto na tyle gęste, że będzie można je nabrać łyżką. Pozostaw ciasto na 3 do 5 minut.
Ciasto wlewaj do gotującego się gulaszu lub zupy. Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, nie podnosząc pokrywki, przez 15 minut. Podawać.
Podawaj na gorąco i ciesz się!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku