MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Pierogi z twarogiem

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

32 Porcje

3.0

1

Dodaj do planów


Pierogi z twarogiem

Dodaj do planów


Czas przygotowania

1 godz. 40 min.

Czas gotowania

30 min.

Porcje

32

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Tradycyjne danie kuchni Mari i Vyatki. W odróżnieniu od pierogów przyrządza się je z mąki żytniej. Nie są rzeźbione, ale tkane. Ponieważ ciasto nie zawiera glutenu, należy poćwiczyć ich wyrabianie. Moje jest w całości zrobione z mąki żytniej.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 3

Porcje:

1.

Twarożek 5% - 400 g

2.

Mąka żytnia siemienna - 300 g

3.

Jajko przepiórcze - 42 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

9%

Tłuszcz

30г

🍚

63%

Węglowodany

209г

🥩

28%

Białko

95г

🔥

1467

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 32 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Przygotuj jedzenie. Umyj jajka, przetrzyj twarożek przez sito. Usuń skórkę z jednej cytryny.

Przygotuj jedzenie. Umyj jajka, przetrzyj twarożek przez sito. Usuń skórkę z jednej cytryny.
2

Krok 2

Twarożek wymieszać z jajkami, dodać słodzik, ja użyłam 4 tabletek Milford, skórkę z cytryny, wanilinę. Mieszać.

Twarożek wymieszać z jajkami, dodać słodzik, ja użyłam 4 tabletek Milford, skórkę z cytryny, wanilinę. Mieszać.
3

Krok 3

Wymieszać mąkę, śmietanę, 4 jajka przepiórcze i zagnieść ciasto. Dobrze jest to zrobić w plastikowym pojemniku. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Pozostawiamy „odpocząć” pod miską na 30 minut.

Wymieszać mąkę, śmietanę, 4 jajka przepiórcze i zagnieść ciasto. Dobrze jest to zrobić w plastikowym pojemniku. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Pozostawiamy „odpocząć” pod miską na 30 minut.
4

Krok 4

Rozwałkuj ciasto. Wytnij koła. Dalszy proces przypomina robienie pierogów. Umieść nadzienie na środku i zrób warkocz w kształcie półksiężyca od jednego rogu do drugiego.

Rozwałkuj ciasto. Wytnij koła. Dalszy proces przypomina robienie pierogów. Umieść nadzienie na środku i zrób warkocz w kształcie półksiężyca od jednego rogu do drugiego.
5

Krok 5

Gotuj we wrzącej wodzie przez 7 minut, nakłuj wyjątkowy produkt, ponieważ ciasto nie oddziela się od nadzienia, nawet jeśli w ich produkcji występują błędy w postaci dziur. Podawać natychmiast na gorąco. Smacznego.

Gotuj we wrzącej wodzie przez 7 minut, nakłuj wyjątkowy produkt, ponieważ ciasto nie oddziela się od nadzienia, nawet jeśli w ich produkcji występują błędy w postaci dziur. Podawać natychmiast na gorąco. Smacznego.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone