PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
4 Porcje
4.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
30 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Dziś sałatka jest ważną częścią ludzkiej egzystencji. A dla diabetyków jest to niezastąpiony atrybut. Dla kobiet i mężczyzn obserwuj swoją sylwetkę. Kolorowa, ciepła i niesamowicie długo utrzymująca apetyt pod kontrolą, chroniąca wzrok - to sałatka. Po tym absolutnie nie chcesz słodyczy i cukierków. Przecież grube włókno czerwonej kapusty tworzy objętość w żołądku, pieczona gałka muszkatołowa sprawia przyjemność, a awokado nasyca się naturalnymi olejkami i orzechowym smakiem. Jest to bardzo cenne dla osób chcących uniknąć onkologii. Ponieważ czerwona kapusta zmniejsza ryzyko zachorowania na raka. Delikatnie oczyszcza również ścianki naczyń krwionośnych.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
czerwona kapusta - 307 g
dynia piżmowa - 238 g
Skórka z limonki - 20 g
Awokado - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
20г
🍚
Węglowodany
53г
🥩
Białko
7г
🔥
Kcal
Umyj warzywa. Oczyść skórę. Usuń kamień z awokado.
Dynię i awokado pokroić w kostkę.
Włóż dynię do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec do jasnej skórki. Około 10-15 minut.
Awokado namoczyć w soku z limonki.
Kapustę siekamy i pieczemy razem z dynią, ale w różnych pojemnikach. Gdy są gorące, wymieszaj pieczone warzywa, na wierzch dodaj awokado i wymieszaj. Skropić sokiem z limonki. Podawać natychmiast, ciepłe. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku