Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
20 min.
Porcje
16
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ta pieczona polędwica wieprzowa jest bardzo łatwa, a jej przygotowanie zajmuje mniej niż pół godziny. Doprawiamy czosnkiem, rozmarynem i oregano, a następnie pieczemy do perfekcji.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Mielony czosnek - 4 łyżeczka
Suszony rozmaryn - 2 łyżeczka
Suszone oregano - 2 łyżeczka
Polędwiczki wieprzowe - 1 kg
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Sól - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
78г
🍚
Węglowodany
59г
🥩
Białko
208г
🔥
Kcal
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Połącz czosnek, rozmaryn, oregano, sól i pieprz w małej misce. Natrzyj polędwiczkę wieprzową mieszanką przypraw. Umieścić w naczyniu do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wieprzowina będzie lekko różowa w środku, od 20 do 25 minut. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać co najmniej 145 stopni F (63 stopnie C). Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
Należy zwrócić uwagę na różnicę w czasie gotowania w przypadku korzystania z wersji magazynowej tego przepisu.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku