@emilyozerova
Trudność: Łatwa
4 Porcje
0.0
Czas gotowania
45 min.
Porcje
4
Kuchnia
Ukraińska
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Wyobraź sobie: za oknem mróz, a na stole – talerz gorącej, aromatycznej zupy z pulpetami. Ta gęsta i sycąca zupa, przygotowana z miłością, stanie się idealnym daniem na chłodną porę roku, ogrzewając i nasycając ciebie i twoich bliskich. Delikatne pulpety z wieprzowiny i indyka, kolorowe warzywa i niezwykła przyprawa, przypominająca sos pesto, czynią tę zupę prawdziwym kulinarnym arcydziełem. Pozwól sobie rozkoszować się każdym łykiem tego magicznego dania!
Wszystkich składników: 15
Porcje:
Chuda wieprzowina - 250 g
Filet z piersi indyka - 250 g
Biała żarówka - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbek
Ziemniak - 3 szt.
Marchewka - 1 szt.
Rolada maki z cukinii - 150 g
brokuły - 100 g
Zielony groszek - 100 g
Liść bazylii - 4 pęczek
Sok cytrynowy - 1 łyżka
Oliwa z oliwek - 8 łyżka
Suszone pomidory - 5 szt.
Sól - do smaku
Czarny pieprz - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
162г
🍚
Węglowodany
147г
🥩
Białko
132г
🔥
Kcal
Przygotuj klopsiki z duszą. Osusz wieprzowinę i indyka, pokrój na małe kawałki. Cebulę pokrój w kostkę. Mięso z czosnkiem i połową cebuli przepuść przez maszynkę do mięsa. Mięso mielone posól, dopraw pieprzem i wymieszaj. Uformuj okrągłe klopsiki i włóż do lodówki na 10 minut.
Przygotuj warzywa z miłością. Marchew, ziemniaki i cukinię pokrój w kostkę. Brokuły podziel na różyczki. Suszone pomidory pokrój w plasterki.
Zacznij gotować zupę z ciepłem. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Podduś pozostałą cebulę do zeszklenia. Dodaj marchew i ziemniaki i gotuj jeszcze 5 minut. Wlej gorącą wodę, posól i doprowadź do wrzenia.
Dodaj klopsiki i warzywa do zupy, aby stworzyć harmonię smaku. Do gotującej się zupy włóż klopsiki i ponownie doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 15 min. Dodaj brokuły, cukinię i groszek i gotuj jeszcze 5-6 min. Dodaj sos pesto, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Stwórz aromatyczny sos pesto. Oddziel liście bazylii i włóż do szklanki blendera. Dodaj rozdrobniony czosnek, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Posól, przypraw pieprzem i zmiel do uzyskania jednolitej konsystencji.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku