PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
4 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
25 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Elegancka, zdrowa sałatka, którą można przygotować na świąteczny obiad.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 11
Porcje:
Gotowane i mrożone paliczki kraba z Dalekiego Wschodu - 4 szt.
Awokado - 2 szt.
Ogórek konserwowy - 4 szt.
Mikrogreeny - do smaku
Prażone nasiona sezamu - do smaku
Ciemny olej sezamowy - 2 łyżka
Tahina - 35 g
Rafinowany olej roślinny - 50 ml
Świeży korzeń imbiru - 30 g
Czosnek - 2 ząbek
Sos sojowy - 2 łyżka
Porcje:
🥓
Tłuszcz
176г
🍚
Węglowodany
57г
🥩
Białko
69г
🔥
Kcal
Rozmroź nogi kraba. Oczyść paliczki ze skorupy, usuń chitynowe płytki i rozłóż mięso na duże kawałki.
Do dressingu obierz imbir i czosnek i zetrzyj na drobnej tarce. Wszystkie składniki sosu wymieszać i polać mięso kraba.
Na suchej patelni podsmaż nasiona sezamu do lekkiego zrumienienia, wyłóż je na talerz.
Obierz awokado i pokrój w duże plasterki. Ogórki pokroić w cienkie paski. Na talerzach ułóż ogórki i awokado, polej krabem i dressingiem, posyp sezamem, udekoruj mikrogreenami i podawaj.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku