PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
4 Porcje
0.0
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
15 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Gorąca sałatka gotowana w woku na węglach
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Mostek gotowany i wędzony - 100 g
Arachid - 100 g
Mini kukurydza w puszce - 200 g
Małe pieczarki - 200 g
Sos sojowy - 4 łyżka
Porcje:
🥓
Tłuszcz
92г
🍚
Węglowodany
15г
🥩
Białko
50г
🔥
Kcal
Rozgrzej węgle na grillu. Mostek pokroić w małe kostki. Pieczarki przekrój na pół. Wyjmij kukurydzę konserwową z puszki i osusz ją papierowymi ręcznikami.
Połóż woka na grillu i podgrzewaj przez 2 minuty. Wlać 4 łyżki. l. olej roślinny, dodaj mostek i smaż, często mieszając, 2-3 minuty.
Grzyby włożyć do woka, polać sosem sojowym, doprawić suszonym czosnkiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać orzeszki ziemne i kukurydzę, wymieszać i smażyć 1-2 minuty. Zdejmij wok z grilla, połóż sałatkę na talerzach i natychmiast podawaj.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku