MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Sałatka na ciepło, przygotowana w woku na węglu drzewnym

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Sałatka na ciepło, przygotowana w woku na węglu drzewnym

Dodaj do planów


Czas gotowania

15 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Gorąca sałatka gotowana w woku na węglach

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Mostek gotowany i wędzony - 100 g

2.

Arachid - 100 g

3.

Mini kukurydza w puszce - 200 g

4.

Małe pieczarki - 200 g

5.

Sos sojowy - 4 łyżka

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

59%

Tłuszcz

92г

🍚

10%

Węglowodany

15г

🥩

32%

Białko

50г

🔥

1239

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Rozgrzej węgle na grillu. Mostek pokroić w małe kostki. Pieczarki przekrój na pół. Wyjmij kukurydzę konserwową z puszki i osusz ją papierowymi ręcznikami.

2

Krok 2

Połóż woka na grillu i podgrzewaj przez 2 minuty. Wlać 4 łyżki. l. olej roślinny, dodaj mostek i smaż, często mieszając, 2-3 minuty.

3

Krok 3

Grzyby włożyć do woka, polać sosem sojowym, doprawić suszonym czosnkiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać orzeszki ziemne i kukurydzę, wymieszać i smażyć 1-2 minuty. Zdejmij wok z grilla, połóż sałatkę na talerzach i natychmiast podawaj.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone