Czas gotowania
5 min.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Gin jest niebieski, ale koktajl okazuje się jaskrawoczerwony! Jak to jest możliwe? Wszystko za sprawą syropu jagodowego i mleka owsianego, które nadają ton napojowi, w skład którego wchodzi także martini. Syrop również wpłynie na smak, dodając słodyczy, ale nie mdląc. A połączenie surowego martini z oryginalnym ginem wypełnionym sosną i przyprawami to już klasyk; nie bez powodu James Bond preferował ten trunek. Gin w zasadzie jest bogaty w kombinacje i gastronomiczne: jest interesujący w połączeniu nie tylko z wermutem martini, ale także z colą, sokiem, lodem, a nawet herbatą z bergamotką. Koktajl możesz podawać w szklance z cienką, elegancką nóżką.
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Wermut - 30 ml
Gin - 30 ml
Syrop jagodowy - 30 ml
Mleko owsiane w proszku Ivan-polye bez laktozy - 60 ml
Kruszony lód - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
3г
🍚
Węglowodany
65г
🥩
Białko
8г
🔥
Kcal
Połączyć 30 ml mleka owsianego z syropem jagodowym i ubić mikserem na gęstą pianę.
Napełnij shaker lodem, wlej martini, gin i 30 ml mleka owsianego. Wstrząsaj energicznie przez 30 sekund i przelej przez sitko do kieliszka do martini.
Delikatnie posyp ubitym mlekiem owsianym.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku