PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
5 Porcje
3.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Flądra zapiekana na poduszce z ziemniaków z cebulą
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Flądra - 560 g
Cebula - do smaku
Ziemniak - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
14г
🍚
Węglowodany
26г
🥩
Białko
89г
🔥
Kcal
Cebulę i ziemniaki pokroić, soloną flądrę i paprykę pokroić na porcje.
Naczynie do pieczenia posmaruj olejem, wymieszaj cebulę i ziemniaki z przyprawami (u mnie przyprawy są do ziemniaków i mięsa)
Wymieszaj z dodatkiem oleju, dodaj wodę, aby ziemniaki były miękkie i nie przypaliły się.
Wkładamy do piekarnika do pieczenia na 30 minut w temperaturze 220⁰С
Na wierzchu ułożyć flądrę i piec kolejne 15-20 minut
Jeśli chcesz, możesz polać masłem))
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku