Czas gotowania
15 min.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ta zupa miso jest pełna pikantnych smaków. Jeśli chcesz mocniejszy bulion, dodaj do zupy więcej dashy. Do tej zupy możesz użyć żółtej, białej lub czerwonej pasty miso – żółta jest słodka i kremowa, czerwona jest mocniejsza i bardziej słona.
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Woda - 4 szkl.
Granulki Dashi - 2 łyżeczka
Miso - 3 łyżka
Jedwabny ser tofu - 1 op.
Por - 2 szt.
Porcje:
🥓
Tłuszcz
5г
🍚
Węglowodany
17г
🥩
Białko
9г
🔥
Kcal
Połącz wodę i granulki dashi w średnim rondlu na średnim ogniu; Gotować. Zmniejsz ogień do średniego i wymieszaj pastę miso. Wymieszaj tofu. Oddziel warstwy zielonej cebuli i dodaj je do zupy. Gotować na małym ogniu przez 2-3 minuty przed podaniem.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku